Στις 11 μ.μ. σε κοινή συνεστίαση στον ίδιο χώρο των Χανίων και στο ξενοδοχείο «Πηλέας» θα γίνει με προβολή διαφανειών η παρουσίαση του Μουσείου του Γαλιλαίου, που βρίσκεται στη Φλωρεντία και η όλη εκδήλωση θα τελειώσει γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα.
Εξάλλου, την επόμενη ημέρα Τρίτη, 5η Ιουλίου, αρχίζουν τα βραδινά μαθήματα (ώρα 20:30) του 12ου Θερινού Σχολείου Αστρονομίας, το οποίο θα έχει τμήματα αρχαρίων, προχωρημένων και ανώτερο, για τις απαιτήσεις του καθενός. Η συμμετοχή στο Σχολείο ορίστηκε σε 20 ευρώ για όλα τα μαθήματα, θα οποία θα συνεχισθούν μέχρι την Παρασκευή, 8 Ιουλίου, οπότε θα δοθούν και οι τίτλοι σπουδών στους σπουδαστές.
Στα μαθήματα θα διδάξουν μέλη της Εταιρείας, καθηγητές Πανεπιστημίων και αστρονόμοι, οι οποίοι έχουν και πείρα διδασκαλίας, αλλά και πολλές αστρονομικές γνώσεις. Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αν βρουν στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.astronomos.gr καθώς και στα τηλέφωνά της 24.210 – 51.061 και 24.210 – 46.253.