Απόφαση αξιοποίησης του 12ιντσου τηλεσκοπίου της Εταιρείας

Απόφαση αξιοποίησης του 12ιντσου τηλεσκοπίου της Εταιρείας

25 Φεβρουαρίου 2018

Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ομάδας αστροπαρατήρησης, με πρωτοβουλία του υπεύθυνου κ. Γεώργιου Ζαγάκου, η οποία εξέτασε το 12ιντσο τηλεσκόπιο που έχει στην κατοχή της η Εταιρεία. Το τηλεσκόπιο αγοράστηκε το έτος 1995 από τον ομογενή του Καναδά Ευάγγελο Ευσταθίου (Evan Efston), με τη συνδρομή του Βολιώτη αστρονόμου, που βρίσκεται στο Τορόντο του Καναδά Γιάννη Χαρανά, ο οποίος με έξοδα της Εταιρείας το έστειλε αεροπορικώς στην Ελλάδα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Κ. Μαυρομμάτης πρόεδρος της Εταιρείας,  Γ. Ζαγάκος,  Ε. Ζαφραντζάς,  Γ. Γιαννίσης,  Κ. Καμβρογιάννης, Α. Καραΐσκος,  Τ. Καρμάγαλος, Κ. Κωνσταντόπουλος, Δ. Μαυρομμάτης, Κ. Σγουρομάλλης, Ι. Σκοτεινιώτης και  Γ. Ταμβάκης.

Τα μέλη της ομάδας αστροπαρατήρης και ο Πρόεδρος της Εταιρείας, αποφάσισαν το τηλεσκόπιο αυτό να χρησιμοποιείται στις εξορμήσεις αστροπαρατήρησης της Εταιρείας, όπου οι λάτρεις του έναστρου ουρανού θα μπορούν να παρατηρούν, να φωτογραφίζουν  και να θαυμάζουν ουράνια σώματα (όπως γαλαξίες, αστρικά σμήνη, διπλούς και μεταβλητούς αστέρες, τον Ήλιο, τη Σελήνη, πλανήτες, κ.λπ) με αυξημένη ευκρίνεια και φωτεινότητα που δεν μπορούν να φτάσουν τα μικρότερα σε μέγεθος τηλεσκόπια.