Αστροβραδιά στην Κιβωτό του Κόσμου (2018)

Αστροβραδιά στην Κιβωτό του Κόσμου (2018)

15 Μαΐου 2018

Σας ανακοινώνουμε ότι η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος με έδρα το Βόλο διοργανώνει ομιλία στις 20 Μαΐου, ημέρα Κυριακή και ώρα 20:00 με θέμα: “Άστρα και τα διάφορα χρώματά τους”  από τον Φυσικό κ. Καμβρογιάννη και αστροπαρατήρηση στο σπίτι της Κιβωτού του Κόσμου, στο Διμήνι.

Μέλη της Εταιρείας, θα συζητήσουν με τα  28 παιδιά που διαμένουν στο σπίτι, που έχει παραχωρηθεί από την οικογένεια του κ. Λούλη, στο Διμήνι Βόλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένα από τα παιδιά ήταν και μαθητές του Χειμερινού Σχολείου Αστρονομίας, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Εταιρεία Αστρονομίας.

Επίσης, με τηλεσκόπια μελών της Εταιρείας, θα γίνει παρατήρηση της Αφροδίτης, του Δία αλλά και άλλων αντικειμένων του έναστρου ουρανού. Θα προηγηθεί ουρανογραφία, χαρτογραφώντας τον ουρανό, μέσα από μύθους της  πλούσιας αρχαίας Ελληνικής μας Μυθολογίας.

Παρακαλούμε, όσα από τα μέλη της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος θα θέλανε να συμμετέχουν στην επίσκεψη αυτή, να έχουν μαζί τους από μία τσάντα με λαχανικά και φρούτα εποχής, όπως ντομάτες, μπανάνες, αχλάδια κ.α.,  ώστε να καλύψουμε ορισμένες από τις ανάγκες της Κιβωτού του Κόσμου.