Απονέμονται οι τίτλοι σπουδών και τα απολυτήρια της φετινής Σχολής Αστρονομίας</br>Επόμενη δράση: 20ο Θερινό Σχολείο Αστρονομίας

Απονέμονται οι τίτλοι σπουδών και τα απολυτήρια της φετινής Σχολής Αστρονομίας
Επόμενη δράση: 20ο Θερινό Σχολείο Αστρονομίας

18 Απριλίου 2019

Το ερχόμενο Σάββατο του Λαζάρου, 20 Απριλίου 2019, και ώρα 7 μ.μ. τελειώνουν τα μαθήματα της Σχολής Αστρονομίας που διοργανώνονται από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας εδώ και 9 συνεχή χρόνια και θα απονεμηθούν οι τίτλοι σπουδών και τα απολυτήρια. Φέτος γράφτηκαν στη Σχολή περί τους 90 μαθητές, αλλά φοίτησαν κανονικά και πέτυχαν στις εξετάσεις συνολικά 67 εξ αυτών. Ήτοι: 37 στην πρώτη τάξη, 13 στη δεύτερη και 17 στην τρίτη τάξη.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της 1ης τάξης διδάχτηκαν το ηλιακό μας σύστημα με τον Ήλιο, της Σελήνη, τους πλανήτες, τους δορυφόρους των πλανητών και τους αστεροειδείς. Στη 2η τάξη διδάχτηκαν τους αστέρες, το Γαλαξία μας, τους άλλους γαλαξίες, το Σύμπαν γενικότερα, την ουράνια σφαίρα και τα τηλεσκόπια. Στην 3η τάξη διδάχτηκαν τη διαστημική και τις νέες θεωρίες και ανακαλύψεις (βαρυτικά κύματα, εξωπλανήτες, θεωρία των χορδών, θεωρία των Πάντων, κοσμικές ακτινοβολίες και κοσμολογία).
Οι καθηγητές – μέλη της Εταιρείας που δίδαξαν ήταν οι: Μουτσιάρας Κων/νος, Παπαντωνιάδου Μαρία, και Μαυρομάτης Δημήτριος, Ρανια  Στρατή στην Α΄ τάξη, Ξενάκης Χρίστος, Σπανός Σεραφείμ, Μπλατσής Δημήτριος, Βέης Νικόλαος και Μελάκος Αθανάσιος, στη Β΄ τάξη, Κολυμένου Μαρία, Καπλάνης Ξενοφών, Βέργος Ιωάννης, Μαυρομάτης Δημήτριος και Ξενάκης Χρίστος στη Γ΄ τάξη και Ζαγακος Γεώργιος, Καραΐσκος Αποστόλης στο Παρατηρησιακό Τμήμα.
Ήδη άρχισαν οι ετοιμασίες για το 20ο Θερινό Σχολείο Αστρονομίας, που θα διεξαχθεί από 1η έως 5η Ιουλίου 2019, 7:00 – 11:00 το βράδυ. Θα περιλαμβάνει πάλι φέτος τρία τμήματα: Το πρώτο τμήμα, των αρχαρίων θα λειτουργεί από 9:00 – 11:00 μ.μ., το δεύτερο τμήμα, το Παρατηρησιακό, θα λειτουργεί από 7:00 – 9:00 μ.μ. και θα περιλαμβάνει και μια υπαίθρια παρατήρηση και ξενάγηση τον έναστρο ουρανό και το 3οτμήμα, το ανώτερο, θα λειτουργεί από 9:00 – 11:00 μ.μ. Έτσι μπορούν οι σπουδαστές να παρακολουθούν δύο τμήματα της επιλογής τους.
Την πρώτη μέρα του Θερινού Σχολείου, θα γίνει ομαδική αστροεξόρμηση στα Χάνια Πηλίου, όπου μετά την υπαίθρια παρατήρηση και ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί και κοινή συνεστίαση στον ίδιο χώρο, με σχετική ομιλία κατά τη διάρκεια του δείπνου.