2 Δεκεμβρίου 1990 : Εκτοξεύεται στο Διάστημα ο Ρώσος κοσμοναύτης Μούσα Μανάροφ.

Want create site? With Free visual composer you can do it easy.
Musa Manarov

Musa Manarov

Εκτοξεύεται στο Διάστημα ο Ρώσος κοσμοναύτης Μούσα Μανάροφ (Musa Manarov, γεν. 1967) με το «Σογιούζ ΤΜ – 11» μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του και με προορισμό το διαστημικό σταθμό «Μιρ». Η διάρκεια της αποστολής ήταν 175 ημέρες, κάνοντας 2.800 περιφορές γύρω από τη Γη.
Ο ίδιος κοσμοναύτης, το 1988, βρισκόταν στο διαστημικό σταθμό «Μιρ» μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του. Τότε, στις 26.11.1988 εκτοξεύθηκε το «Σογιούζ ΤΜ – 7» με προορισμό πάλι το «Μιρ» και με άλλους δύο κοσμοναύτες. Όλοι μαζί παρέμειναν στο «Μιρ» για άλλες 25 ημέρες, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής 6 ατόμων σε τροχιά.
Ο ίδιος, επίσης, κοσμοναύτης, το Μάιο του 1991, επέστρεψε στη Γη μετά από την παραμονή στο σταθμό «Μιρ» επί 6 μήνες περίπου. Μαζί του επέστρεψαν και άλλοι δύο κοσμοναύτες. Το διαστημόπλοιο αυτό εκτοξεύθηκε, από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ και στις 20.5.1991 συνδέθηκε με το διαστημικό σταθμό «Μιρ».
Ο Μανάροφ μαζί με τον Τιτόφ κατείχαν τότε το ρεκόρ συνεχούς παραμονής στο διάστημα, με 366 ημέρες στο διαστημικό σταθμό «Μιρ». Μάλιστα ο ίδιος ο Μανάροφ κατείχε και το ρεκόρ συνολικής παραμονής στο διάστημα με 541 ημέρες, σε δυο ταξίδια. Η μεγάλη αυτή παραμονή του στο διάστημα του δημιούργησε πολλά σωματικά και ψυχικά τραύματα, από τα οποία άργησε πολύ να απαλλαχθεί.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.