7 Δεκεμβρίου 1905 : Γεννιέται ο Αμερικανός αστρονόμος Ολλανδικής καταγωγής Ζεράρντ Κόιπερ.

Γεννιέται ο Αμερικανός αστρονόμος Ολλανδικής καταγωγής Ζεράρντ Κόιπερ, (Gerard Kuiper, 1905 – 1973), που ασχολήθηκε με την πρωτοπλανητική θεωρία του Βαϊτσζαίκερ και την θεμελίωσε πιο πολύ, ώστε να είναι περισσότερο αποδεκτή ως νεφελική θεωρία, για την προέλευση του ηλιακού μας συστήματος (1949).

Gerard Kuiper

Gerard Kuiper

Το 1936 εντάχθηκε στο επιστημονικό προσωπικό του αστεροσκοπείου του Γιερκς (Yerkes) του Πανεπιστημίου του Σικάγου στο οποίο, λίγο αργότερα, διετέλεσε διευθυντής, ενώ διετέλεσε διευθυντής, επίσης του αστεροσκοπείου του Μακ Ντόναλντ  στο Τέξας. Ασχολήθηκε με τη χημική σύσταση πλανητών και διαπίστωσε την παρουσία του μεθανίου στην ατμόσφαιρα του Τιτάνα (1945) και του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα του πλανήτη Άρη (1947). Ανακάλυψε τη Μιράντα, τον 5ο δορυφόρο του Ουρανού (1948) και τη Νηρηίδα, το 2ο δορυφόρο του Ποσειδώνα (1949). Εντόπισε φασματικά την παρουσία πάγου στους πόλους του Άρη και τους δακτυλίους του Κρόνου (1948). Επίσης μέτρησε τη διάμετρο του Ποσειδώνα (1949) και του Πλούτωνα (1950). Οι πρώιμες παρατηρήσεις του των λευκών νάνων αστέρων στήριξαν τη θεωρία του Τσαντρασεκάρ, με τον οποίο συνεργαζόταν στο αστεροσκοπείο του Γιέρκς.
Ο Κόιπερ, το 1950, υπέθεσε ότι πέρα από τον Ποσειδώνα υπάρχει η ζώνη Κόιπερ, με πολλούς κομήτες. Επίσης, κάτω από τη διεύθυνσή του πραγματοποιήθηκε σύνταξη ενός φωτογραφικού άτλαντα της Σελήνης.