16 Νοεμβρίου 1974 : Στέλνεται ένα σύντομο μήνυμα προς το σφαιρωτό σμήνος Μ – 13 από το ανακαινισμένο ραδιοτηλεσκόπιο Αρεσίμπο.

arecibo

Στέλνεται ένα σύντομο μήνυμα προς το σφαιρωτό σμήνος Μ – 13 από το ανακαινισμένο ραδιοτηλεσκόπιο Αρεσίμπο (Arecibo) του Πόρτο Ρίκο, με σκοπό να το λάβουν λογικά όντα του σμήνους αυτού.
Το ραδιοτηλεσκόπιο Αρεσίμπο είναι το δεύτερο κατά σειρά μεγέθους σταθερό ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου, που βρίσκεται στο αστεροσκοπείο του Αρεσίμπο, στο Πόρτο Ρίκο. Κατασκευάστηκε στις αρχές της 10ετίας του 1960. Η κατοπτρική επιφάνειά του έχει διάμετρο 301 μ. περίπου μέσα σε μια φυσική κοιλότητα του εδάφους. Το 1974 αντικαταστάθηκε το συρμάτινο πλέγμα του με δεκάδες χιλιάδες πλάκες αλουμινίου, ώστε να λειτουργεί σε μήκος κύματος μικρότερο των 21 εκατοστόμετρων.
Το ραδιοτηλεσκόπιο Αρεσίμπο δεν είναι βέβαια κατευθυνόμενο, αλλά μπορεί να σαρώνει μια μεγάλη περιοχή της ουράνιας σφαίρας κατά την ημερήσια κίνηση της Γης. Έτσι μπορεί να «παρατηρεί» τη Σελήνη, όλους τους πλανήτες και ένα μεγάλο αριθμό νεφελωμάτων και γαλαξιών στα βάθη του Σύμπαντος. Η κεραία – δέκτης μπορεί να κινείται στο ύψος των 165 μέτρων από την κοιλότητα του κατόπτρου και έτσι μπορεί να σαρώνει μέχρι και 15ο ζενιθία απόσταση. Ο ανακλαστήρας έχει παροβολοειδή επιφάνεια με ακτίνα καμπυλότητας 264 μ.