30 Οκτωβρίου 1938 : Ανακαλύπτεται από τον αστρονόμο Λε Ζεντίλ (Le Gentil) ο Μ – 32, ένας γαλαξίας, δορυφόρος του γαλαξία της Ανδρομέδας.

UnknownΟ Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος Όρσον Γουέλες (Orson Welles, 1915 – 1985), μαζί με άλλους ηθοποιούς και με βάση το βιβλίο Πόλεμος των κόσμων του Χ. Τζ. Γουέλς, αναγγέλλει, στον τύπο του δελτίου ειδήσεων την εισβολή Αρειανών στο Νιου Τζέρσεϋ. Χιλιάδες ακροατές, που δεν κατάλαβαν ότι η ανακοίνωση ήταν ψεύτικη, πανικοβλήθηκαν.

Ο Κρις Ίμπι στο βιβλίο του «Το ζωντανό Σύμπαν» (2009, σελ.318) περιγράφει ως εξής τις σκηνές πανικού: Οι οικογένειες άφησαν τα σπίτια τους και μαζεύτηκαν στα κοντινά πάρκα. Οι εκκλησίες γέμισαν με ανθρώπους που έκλαιγαν. Οι δρόμοι μπλοκαρίστηκαν από κίνηση και οι τηλεφωνικές γραμμές έπεσαν. Στο οικοδομικό τετράγωνο του Newark, περισσότερες από είκοσι οικογένειες το έσκασαν από τα σπίτια τους με βρεγμένες πετσέτες στα κεφάλια τους αναμένοντας επίθεση με αέρια. Άλλοι φόρτωσαν τα έπιπλά τους σε φορτηγά και έφυγαν από την πόλη….