25 Οκτωβρίου 1789 : Γεννιέται ο Γερμανός ερασιτέχνης αστρονόμος Χάινριχ Σβάμπε.

Γεννιέται ο Γερμανός ερασιτέχνης αστρονόμος Χάινριχ Σβάμπε (Heinrich Schwabe, 1789 – 1875), που ανακάλυψε ότι οι ηλιακές κηλίδες μεταβάλλονται ως προς τον αριθμό τους σε μια περίοδο 10 ετών Αργότερα διορθώθηκε η περίοδος αυτή σε 11 έτη, για να αποτελέσει τον ενδεκαετή κύκλο των ηλιακών κηλίδων. Τα αποτελέσματα των μετρήσεών του τα ανακοίνωσε, το 1843, μετά από 17 χρόνια καθημερινών σχεδόν παρατηρήσεων.

Heinrich Schwabe

Heinrich Schwabe

Το 1931, ο Σβάμπε παρουσίασε για πρώτη φορά λεπτομερή περιγραφή της μεγάλης κόκκινης κηλίδας του Δία. Για τις εργασίες του αυτές και πολλές άλλες τιμήθηκε το 1857 με το χρυσό μετάλλιο της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας, ενώ το 1968 εξελέγη ως αλλοδαπό μέλος της Βασιλικής Εταιρείας, μοναδική διάκριση για έναν ερασιτέχνη επιστήμονα στην εποχή του.

Σβάρτς, Τζων (John Schwarz, γεν. 22 Νοεμβρίου 1941). Αμερικανός θεωρητικός φυσικός, που θεωρείται ένας από τους πατέρες της θεωρίας των χορδών την οποία διατύπωσε το 1971 μαζί με τον Γάλλο Νεβό. Για πολλά χρόνια ήταν ένας από τους πολύ λίγους φυσικούς που ανέπτυξε τη θεωρία των χορδών ως μια βιώσιμη θεωρία της κβαντικής βαρύτητας

Ο Σβαρτς είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας των Επιστημών και το 2002 του απονεμήθηκε το βραβείο μαθηματικής φυσικής.