10 Οκτωβρίου 1846 : Γεννιέται ο Άγγλος αστρονόμος Γουίλιαμ Λάσελ.

Γεννιέται ο Άγγλος αστρονόμος Γουίλιαμ Λάσελ (William Lassel, 1799 – 1880), που ανακάλυψε τους δορυφόρους: Υπερίωνα του Κρόνου, Αριήλ και Ουμπριήλ του Ουρανού και Τρίτωνα του Ποσειδώνα. Τους δορυφόρους αυτούς τους ανακάλυψε με τηλεσκόπιο δικής του κατασκευής 24ων ιντσών, το οποίο άρχισε να το κατασκευάζει το 1844.

William Lassel

William Lassel

Το 1848, ταυτόχρονα με τον αστρονόμο Μποντ (George Bond), δηλ. την ίδια νύχτα ακριβώς, ανακάλυψε τον Υπερίωνα. Δυο χρόνια αργότερα, ο Λάσελ πραγματοποίησε την πρώτη του παρατήρηση του εσωτερικού σκοτεινού δακτυλίου του πλανήτη Κρόνου. Ενώ διέθεσε ολόκληρη εκείνη τη νύχτα, για να επαληθεύσει αυτή τη διαπίστωση, το πρωί διάβασε στην εφημερίδα ένα άρθρο του Μποντ, στο οποίο ανακοινωνόταν η ανακάλυψη του ίδιου ακριβώς φαινομένου.
Το 1861 εγκατέστησε στη Μάλτα άλλο ανακλαστικό τηλεσκόπιο 48 ιντσών, με τη βοήθεια του οποίου παρατήρησε και ταξινόμησε εκατοντάδες νέα νεφελώματα. Το 1849, εκλέχτηκε μέλος της Βασιλικής Εταιρείας του Λονδίνου, ενώ μεταξύ 1870 και 1872 διετέλεσε πρόεδρος της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας.