24 Ιουλίου 1950 : Πραγματοποιείται η πρώτη εκτόξευση πυραύλου από το ακρωτήριο «Κανάβεραλ» ή «Κένεντυ» της κεντροανατολικής Φλόριντας.

Cape-Canaveral-Florida-The-Home-of-Americas-Launch-Pad-Kennedy-Space-CenterΠραγματοποιείται η πρώτη εκτόξευση πυραύλου από το ακρωτήριο «Κανάβεραλ» ή «Κένεντυ» της κεντροανατολικής Φλόριντας.
Η διαμόρφωση του χώρου του διαστημικού κέντρου «Κανάβεραλ» άρχισε το 1950, για την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων. Την ίδια περίοδο εκτοξεύτηκε και ένας πύραυλος “V – 2”. Οι επόμενοι τύποι πυραύλων ήταν ο «Πολλάρις», ο «Άτλας» κ.λπ. Η πρώτη επανδρωμένη αποστολή έγινε, στις 5.5.1961, οπότε εκτοξεύτηκε ο αστροναύτης Σέπαρντ με το πρόγραμμα «Ερμής», ενώ η πρώτη επανδρωμένη αμερικανική πτήση, με πλήρη περιφορά γύρω από τη Γη ολοκληρώθηκε, στις 20.2.1962 από τον Τζων Γκλεν. Εξάλλου η πρώτη αποστολή για την προσεδάφιση ανθρώπου στη Σελήνη, επανδρωμένη από τους Νηλ Αρμστρονγκ, Εντουιν Ωλντριν και Μάικ Κόλινς, εκτοξεύτηκε από το ακρωτήριο, στις 16.7.1969.
Οι δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων γίνονται ανατολικά (για να επωφεληθούν της περιστροφικής κίνησης της Γης) προς τον Ατλαντικό ωκεανό. Περισσότερες από 500 εκτοξεύσεις είχαν γίνει από το συγκεκριμένο κέντρο εκτόξευσης μέχρι την αρχή του 2000, ενώ πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο 25 έως 30 εκτοξεύσεις ετησίως. Στα πρώτα 50 χρόνια της διαστημικής εποχής εκτοξεύθηκαν από το κέντρο αυτό χιλιάδες πύραυλοι, επανδρωμένα διαστημόπλοια και διαστημικές συσκευές.
Από το διαστημικό κέντρο του ακρωτηρίου Κανάβεραλ εκτοξεύθηκε στις 31.1.1958 ο πρώτος τεχνητός δορυφόρος των ΗΠΑ, ο «Εξπλόρερ – 1» και έτσι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έγιναν η δεύτερη χώρα που εκτόξευσε τεχνητό δορυφόρο, μετά την πρώην Σοβιετική Ένωση.