23 Ιουλίου 1901 : Γεννιέται ο Γερμανός αστρονόμος Ότο Χέκμαν.

heckmann

Γεννιέται ο Γερμανός αστρονόμος Ότο Χέκμαν (Otto Heckmann, 1901 – 1983), που ασχολήθηκε με τις θέσεις των αστέρων και τις εφαρμογές της θεωρίας της Σχετικότητας στην αστρονομία. Εργαστηκε στα αστεροσκοπεία των Πανεπιστημίων της Βόννης (1925 – 1927) και του Γκέτινγκεν (1927 – 1935), ενώ διετέλεσε διευθυντής του αστεροσκοπείου του Αμβούργου (1941).
Ο Χέκμαν οργάνωσε ένα διεθνές πρόγραμμα για τη φωτογράφιση και χαρτογράφηση των αστέρων του βορείου ημισφαιρίου. Το 1931, απέδειξε ότι, εφόσον η ύλη είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη στο Σύμπαν και ισότροπη (δηλ. έχει τις ίδιες ιδιότητες προς όλες τις διευθύνσεις), η θεωρία της γενικής Σχετικότητας είναι δυνατό να οδηγήσει τόσο σε ένα ανοικτό (Ευκλείδειο), όσο και σε ένα κλειστό Σύμπαν. Κατά τη διάρκεια της 10ετίας του 1950, σε συνεργασία με τον Σύκινγκ (Engelbert Schucking), απέδειξε ότι ένα διαστελλόμενο Σύμπαν πρέπει να πραγματοποιεί ορισμένη απόλυτη περιστροφή, γεγονός που θα επηρέαζε ιδιαίτερα την επιλογή ενός εξελίξιμου κοσμολογικού προτύπου.
Με τη συνεργασία μερικών άλλων αστεροσκοπείων εξέδωσε, το 1969, τον Τρίτο Κατάλογο της Γερμανικής Αστρονομικής Εταιρείας, που περιέχει φωτογραφίες και χάρτες των αστέρων του βόρειου ημισφαίριου. Το 1931, ισχυρίστηκε ότι η θεωρία της Σχετικότητας οδηγεί τόσο σε ένα ανοιχτό (Ευκλείδειο), όσο και σε ένα κλειστό Σύμπαν.