19 Ιουλίου 1846 : Γεννιέται ο Αμερικανός αστρονόμος Έντουαρντ Πίκερινγκ.

Γεννιέται ο Αμερικανός αστρονόμος Έντουαρντ Πίκερινγκ (Edward Pickering, 1846 – 1919), που ασχολήθηκε με τις χρήσεις μεσημβρινού φωτόμετρου, για τη μέτρηση του μεγέθους των αστέρων και εξέδωσε, το 1884, τον πρώτο μεγάλο φωτομετρικό κατάλογο αστέρων.
Ο Πίκερινγκ έγινε καθηγητής φυσικής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) στο Κέιμπριτζ, όπου ίδρυσε το πρώτο αμερικανικό εργαστήριο φυσικής για τους φοιτητές. Το 1876, έγινε καθηγητής αστρονομίας και διευθυντής του Κολεγιακού αστεροσκοπείου στο Χάρβαρντ και ήταν επικεφαλής της ομάδας, που έκανε τη φασματική ταξινόμηση των αστέρων κατά Χάρβαρντ. Φέρεται ότι ανακάλυψε τον πρώτο φασματοσκοπικά διπλό αστέρα, τον Μιζάρ.
Επινόησε το μεσημβρινό φωτόμετρο, με τη βοήθεια του οποίου επιτυγχάνεται η μετάπτωση του ειδώλου, του υπό παρατήρηση άστρου, με το είδωλο ενός δεδομένου αστέρα της περιοχής του βορείου πόλου, έτσι, ώστε να είναι δυνατή η σύγκριση των λαμπροτήτων τους. Τα στοιχεία που συγκέντρωσε με τον τρόπο αυτό τα αξιοποίησε στη συνέχεια για τη σύνταξη του καταλόγου του.
Μετά από την ίδρυση του Αστεροσκοπείου Αρεκίπα (Arequipa) στο Περού, το 1891, με τον αδερφό του Γουίλιαμ, ο Έντουαρντ Πίκερινγκ, στα πλαίσια του ερευνητικού του έργου, στο Κολεγιακό Αστεροσκοπείο του Χάρβαρντ πραγματοποίησε επίσης μετρήσεις των αστέρων του νότιου ημισφαιρίου του ουρανού.