11 Ιουλίου 1979 : Καταστρέφεται ο διαστημικός σταθμός «Σκάιλαμπ».

Καταστρέφεται ο διαστημικός σταθμός «Σκάιλαμπ» (“Skylab”), κατά την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα της Γης. Συνολικά, τρεις αποστολές των τριών αστροναυτών κάθε φορά, πραγματοποιήθηκαν κατά τα δύο από τα 6 συνολικά χρόνια ζωής του διαστημικού αυτού εργαστηρίου. Έτσι τα τρία τριμελή πληρώματα έζησαν και εργάστηκαν στο «Σκάιλαμπ» συνολικά επί 171 ημέρες και 13 ώρες. Τα 4 από τα 6 συνολικά χρόνια της ζωής του παρέμεινε ακυβέρνητο να περιφέρεται γύρω από τη Γη.
Το διαστημικό σκάφος «Σκάιλαμπ» μελέτησε τον Ήλιο, πολλά άστρα, αστέρες σουπερνόβα, νεφελώματα και ραδιοπηγές με τη βοήθεια της ακτινοβολίας – γ, η οποία απορροφάται από την ατμόσφαιρα, γιατί έχει μικρό μήκος κύματος.
Σύμφωνα με τα σχέδια της NASA το «Σκάιλαμπ» έπρεπε να παραμείνει σε τροχιά μέχρι τις αρχές της 10ετίας του 1980. Η ηλιακή δραστηριότητα, όμως, των ετών 1978 και 1979 υποχρέωσε τη γήινη ατμόσφαιρα να διασταλεί, με αποτέλεσμα οι τριβές του «Σκάιλαμπ» να αυξηθούν και έτσι να χάνει συνεχώς ύψος. Έτσι, στις 11.7.1979, έπεσε στον Ινδικό ωκεανό δυτικά της Αυστραλίας, αφού έκανε 34.981 περιφορές γύρω από τη Γη.
Κατά τη διάρκεια των αποστολών μελετήθηκαν οι επιδράσεις της μικροβαρύτητας στο ανθρώπινο σώμα και έγιναν εκτεταμένες παρατηρήσεις του Ήλιου στις ακτίνες – Χ και στο υπεριώδες. Επίσης, ο κομήτης Kohutek έγινε αντικείμενο παρατηρήσεων. Τέλος, γύρω στις 46.000 φωτογραφίες και 73 χιλιόμετρα μαγνητικών ταινιών με γήινες παρατηρήσεις επιστράφηκαν στη Γη.