30 Ιουνίου 2001: Προσεδαφίζεται ομαλά το διαστημικό λεωφορείο «Εντέβορ», με τους 6 αστροναύτες.

Προσεδαφίζεται ομαλά το διαστημικό λεωφορείο «Εντέβορ» (“Endeavour” = Προσπάθεια), με τους 6 αστροναύτες. Ήταν η 4η εκτόξευσή του, η οποία άρχισε στις 21.6.1993. Η αποστολή αυτή αφενός μεν έθεσε σε τροχιά το «Σπέισχαμπ – 1» (“Spacehab – 1”), αφετέρου δε επανέκτησε το «Εύρηκα», που είχε τεθεί σε τροχιά παλαιότερα, πριν από 11 περίπου μήνες με το «Ατλαντίς». Το «Εύρηκα» (“Eureca”) ήταν Ευρωπαϊκός Επανακτήσιμος Δορυφόρος Μεταφορών, δηλ.
μια ελεύθερη ιπτάμενη επιστημονική εξέδρα. Η επιστροφή του ήταν μια μοναδική ευκαιρία για τη μελέτη των επιδράσεων του διαστημικού περιβάλλοντος στα υλικά και τα εξαρτήματα των δορυφόρων. Το «Εύρηκα» είχε 145 τετραγωνικά μέτρα εξωτερικά εκτεθειμένης επιφάνειας, συμπεριλαμβανομένων 99 τετραγωνικών μέτρων από ηλιακές συστοιχίες. Είχε βάρος 4,5 τόνους και η τροχιά του ήταν σχεδόν κυκλική με κλίση 28ο,5 και αρχικό ύψος 510 χλμ. Τα τραύματα από
τη σύγκρουση με τα μετεωροειδή είναι από τα πιο αξιοπρόσεκτα και μελετήθηκαν προσεκτικά. Εκτός από το μεγάλο αριθμό των συγκρούσεων στις ηλιακές συστοιχίες, περίπου 90 είχαν παρατηρηθεί πάνω στο κύριο σώμα του δορυφόρου. Η μόλυνση και η υποβάθμιση των υλικών, τα αποτελέσματα της υπεριώδους ακτινοβολίας και των υπολειμμάτων της ατμόσφαιρας (κυρίως ατομικό οξυγόνο) αποτελούν επίσης θέματα για μελέτη.