01 Ιουλίου 1902 : Γεννιέται ο Αμερικανός αστρονόμος και γεωφυσικός ολλανδικής καταγωγής Ντερκ Μπράουερ.

brouwerΓεννιέται ο Αμερικανός αστρονόμος και γεωφυσικός ολλανδικής καταγωγής Ντερκ Μπράουερ (Dirk Brouwer, 1902 – 1966), γνωστός γα τη συμβολή του στην ανάπτυξη της ουράνιας μηχανικής. Το 1928, έγινε καθηγητής αστρονομίας του Πανεπιστημίου του Γέιλ και διευθυντής του αστεροσκοπείου του, όπου παρέμεινε μέχρι το θάνατό του. Στο Γέιλ ο Μπράουερ μελέτησε αρχικά τις μεταβολές της περιστροφικής κίνησης της Γης και αργότερα ασχολήθηκε με προβλήματα
σχετικά με την τροχιά της γύρω από τον Ήλιο. Το 1937, μαζί με τον Έκερτ ανέπτυξε μια μέθοδο καθορισμού των διορθώσεων της τροχιάς της Γης, που έγινε ευρύτατα αποδεκτή, ενώ το 1951, σε συνεργασία με τους Έκερτ και Κλέμενς, χρησιμοποίησε, για πρώτη φορά έναν υπολογιστή, για τον ακριβή υπολογισμό των κινήσεων των πλανητών. Άλλη σημαντική συμβολή του Μπράουερ στην αστρονομία αποτελεί και η διατύπωση του όρου χρόνος των εφημερίδων για την περιγραφή της μέτρησης του χρόνου, η οποία δεν επηρεάζεται από τη μεταβολή της ταχύτητας περιστροφής της Γης.

Το 1951, ο Μπράουερ εξελέγη μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ και το 1955, του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της ουράνιας μηχανικής.