25 Ιουνίου 1894 : Γεννιέται ο Γερμανός επιστήμονας Χέρμαν Όμπερτ από τους πρωτοπόρους της αστροναυτικής.

Γεννιέται ο Γερμανός επιστήμονας Χέρμαν Όμπερτ (Hermann Julius Oberth, 1894 – 1989) από τους πρωτοπόρους της αστροναυτικής. Έχοντας διαβάσει ξανά και ξανά το βιβλίο Από τη Γη στη Σελήνη, του Ιουλίου Βερν, σε βαθμό αποστήθισης, κατασκεύασε τον πρώτο πύραυλο σε ηλικία 14ων ετών. Μ’ αυτά τα πρώτα νεανικά του πειράματα κατέληξε στην ιδέα του πυραύλου πολλαπλών ορόφων.  Όταν ακόμη ήταν φοιτητής της ιατρικής σχολής του Μονάχου, είχε γράψει την πρώτη γνωστή διατριβή του με τίτλο: Οι πύραυλοι στο διαπλανητικό χώρο.

Hermann Julius Oberth

Hermann Julius Oberth

Το 1929, έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο Οι δρόμοι της αστροναυτικής, που εκδόθηκε για τρίτη φορά, ο δε Όμπερτ, τιμήθηκε με το πρώτο διεθνές βραβείο της αστροναυτικής. Την ίδια χρονιά, ο γνωστός σκηνοθέτης ταινιών Fritz Lang, του ανέθεσε την κατασκευή ενός πυραύλου για την ταινία «Frau im Mond». Ο πύραυλος, όμως, αυτός ανατινάχτηκε στη διάρκεια των δοκιμών, καθιστώντας τον Oberth τυφλό από το αριστερό μάτι. Το Φθινόπωρο του 1929, ο Όμπερτ εκτόξευσε τον πρώτο του πύραυλο υγρών καυσίμων, με τη βοήθεια των φοιτητών του, από το τεχνικό πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Στην ομάδα των φοιτητών του ήταν και ο Βέρνερ Φον Μπράουν.
Είχε αλληλογραφία με τους άλλους δυο διάσημους επιστήμονες του είδους, το Ρώσο Τσιολκόφσκι και τον Αμερικανό Γκόνταρντ και βοηθήθηκε στην κατασκευή νέων τύπων πυραύλων, ο πρώτος των οποίων εκτοξεύτηκε στις 7.5.1931. Το 1941 συνεργάστηκε με το μαθητή του Βέρνερ Φον Μπράουν στη βάση Πενεμόντε, ενώ το 1953, δημοσίευσε το βιβλίο του Άνθρωπος στο διάστημα. Στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ συνεργάστηκε με τον Μπράουν και ολοκλήρωσε και το βιβλίο του για την Ανάπτυξη της διαστημικής τεχνολογίας την ερχόμενη δεκαετία.