15 Μαΐου 1987. Εκτοξεύεται δοκιμαστικά το σοβιετικό «διαστημικό λεωφορείο» «Μπουράν».

Εκτοξεύεται δοκιμαστικά το σοβιετικό «διαστημικό λεωφορείο» «Μπουράν» (“Buran” = «Χιονοθύελλα»). Η πτήση του ήταν μη επανδρωμένη και το σκάφος έκανε δυο περιφορές γύρω από τη Γη προτού προσγειωθεί στη Σιβηρία. Είχε μήκος 6,4 μ. και βάρος 105 τόνους. Το άνοιγμα των πτερύγων του ήταν  περίπου 24 μ.
Άρχισε να σχεδιάζεται από το 1981 και κατά τους ισχυρισμούς των Σοβιετικών υπερτερούσε σε πολλά σημεία του διαστημικού λεωφορείου των Αμερικανών, αν και είναι εκπληκτικά όμοιο με εκείνο.
Στις 15.11.1988 πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη πτήση του «Μπουράν», χωρίς πλήρωμα πάλι, αφού ο έλεγχος έγινε αυτόματα. Ο πύραυλος «Ενέργεια» το ανύψωσε σε ύψος 250 χλμ. Στη συνέχεια το «Μπουράν» αυτόματα πυροδότησε τους κινητήρες του και μείωσε την ταχύτητα της εκ νέου εισόδου του στην γήινη ατμόσφαιρα και προσγειώθηκε σε έναν ειδικό αεροδιάδρομο κοντά στο κοσμοδρόμιο «Μπαϊκονούρ». Είχε ολοκληρώσει μια πτήση 3ών ωρών και 25 λεπτών. Οι Σοβιετικοί ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιούσαν 4 πτήσεις το χρόνο. Φαίνεται, όμως, ότι απέρριψαν αυτή τους την προοπτική, λόγω των μεγάλων δαπανών που απαιτούσε μια τέτοια πτήση.