15 Μαΐου 1997 : Εκτοξεύεται για δεύτερη φορά η Ρωσίδα κοσμοναύτης Έλενα Κοντάκοβα με την αποστολή “STS – 84”.

Εκτοξεύεται για δεύτερη φορά η Ρωσίδα κοσμοναύτης Έλενα Κοντάκοβα (Yelena V. Kondakova, γεν. 1957) με την αποστολή “STS – 84”, του διαστημικού λεωφορείου «Ατλαντίς», η οποία έφερε εις πέρας τον προορισμό της και προσγειώθηκε στις 24.5.1997. Συμμετείχαν ακόμη άλλοι 7 αστροναύτες, μεταξύ των οποίων και η Αμερικανίδα Κόλινς (Collins). Το διαστημικό λεωφορείο συνδέθηκε με το «Μιρ» και ήταν αυτή η 6η σύνδεση λεωφορείου με το διαστημικό σταθμό.
Η Κοντάκοβα ήταν η τρίτη κατά σειρά ρωσίδα κοσμοναύτης, που αποφοίτησε από το τεχνικό κολλέγιο της Μόσχας, το 1980. Η πρώτη αποστολή της ήταν με το διαστημόπλοιο «Σογιούζ TM – 17», το οποίο τη μετέφερε στο διαστημικό σταθμό «Μιρ» (“Mir”), όπου και παρέμεινε για 169 ημέρες. Ήταν η μοναδική, μέχρι τότε, Ρωσίδα κοσμοναύτης, που συμμετείχε στο πλήρωμα του διαστημικού σταθμού «Μιρ» και παρέμεινε συνολικά στο σταθμό επί 178 ημέρες.
Μια δεύτερη γυναίκα ήταν η αμερικανίδα Λουσίντ (Ahana Lucid), με διάρκεια διαστημικής πτήσης 223 ημερών, εκ των οποίων οι 179 ήταν στο «Μιρ» (1996). Η Αμερικανίδα αυτή παρέμενε μέχρι το 2003 τουλάχιστον, η κορυφαία γυναίκα αστροναύτης, όσον αφορά τη διάρκεια παραμονής στο διάστημα.