17 Μαρτίου 1992 : Ο Σοβιετικός κοσμοναύτης Σεργκέι Κρικάλεφ, ο οποίος βρισκόταν στο διαστημικό σταθμό «Μιρ», για 313 ημέρες επιστρέφει.

Τελειώνει το δράμα του Σοβιετικού κοσμοναύτη Σεργκέι Κρικάλεφ (Sergei Krikalev, γεν. 1958), ο οποίος μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου, βρισκόταν στο διαστημικό σταθμό «Μιρ», για 313 ημέρες. Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, βρέθηκε, ξαφνικά, χωρίς εθνικότητα και παρέμεινε ως «ξεχασμένος κοσμοναύτης» εκεί, να γυρίζει γύρω από τη Γη. Μάλιστα προς στιγμήν δημιουργήθηκε θέμα μεταξύ Ρωσίας και Καζακστάν για το ποιος έχει υποχρέωση να επαναφέρει τον Κρικάλεφ στη Γη.
Το δράμα του, λοιπόν, τελείωσε με το «Σογιούζ ΤΜ – 14» το οποίο με τρεις κοσμοναύτες εκτοξεύθηκε στις 17.3.1992 και έφθασε στο σταθμό «Μιρ». Αμέσως συνδέθηκε μαζί του και στις 25.3.1992 ο «όμηρος του διαστήματος» Σεργκέι Κρικάλεφ, μαζί με το νεαρό συνάδελφό του Αλεξάντερ Βολκόφ και έναν Γερμανό κοσμοναύτη, εγκατέλειψαν το διαστημικό σταθμό και επέστρεψαν στη Γη. Η αποστολή αυτή χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από τη γερμανική κυβέρνηση, που ευαισθητοποιήθηκε από τη διεθνή έκταση που πήρε το θέμα Κρικάλεφ, ο οποίος παρέμεινε στον τροχιακό σταθμό επί 10 και πλέον μήνες αντί των 3ών που προβλεπόταν.