13 Μαρτίου 2009 : Εκτοξεύεται το διαστημικό τηλεσκόπιο 95 εκατοστών «Κέπλερ» από το ακρωτήριο Κανάβεραλ της NASA.

Εκτοξεύεται το διαστημικό τηλεσκόπιο 95 εκατοστών «Κέπλερ» (“Kepler”) από το ακρωτήριο Κανάβεραλ της NASA, με σκοπό να μελετήσει 100.000 άστρα της κύριας ακολουθίας σε μια περίοδο 4ων ετών, προκειμένου να εντοπίσει εξωηλιακούς πλανήτες, που βρίσκονται σε «κατοικήσιμη ζώνη» των άστρων αυτών.
Στις 5.1.2010 ανακοινώθηκε ότι το «Κέπλερ» ανακάλυψε 5 νέους εξωπλανήτες, ανεβάζοντας πλέον τους πλανήτες, που έχουν ανακαλυφθεί έξω από το ηλιακό μας σύστημα σε πάνω από 400. Κανένας, όμως, από αυτούς τους πέντε δεν φαίνεται να είναι κατάλληλος για την ανάπτυξη ζωής, όπως την ξέρουμε στη Γη.
Μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου 2011 το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ» της NASΑ, ανακάλυψε περισσότερους από 1.200 πιθανούς εξωπλανήτες, από τους οποίους οι 54 βρίσκονται στη λεγόμενη «κατοικήσιμη ζώνη» και μπορεί να φιλοξενούν ζωή. Πέντε από αυτούς τους εξωπλανήτες έχουν το μέγεθος περίπου της Γης.
Συνολικά, μέχρι σήμερα το 2011, το τηλεσκόπιο «Κέπλερ» έχει «δει» 68 πιθανούς εξωπλανήτες με το μέγεθος της Γη, 288 περίπου διπλάσιους από τη Γη («σούπερ – Γαίες»), 662 μεγαλύτερους με το μέγεθος του Ποσειδώνα και 184 ακόμα πιο μεγάλους ακόμη, αποδεικνύοντας την εντυπωσιακή ποικιλία που χαρακτηρίζει το Σύμπαν.