18 Φεβρουαρίου 1939 : Ο Αμερικανός αστρονόμος Κλυντ Τόμπω ανακαλύπτει το νάνο πλανήτη Πλούτωνα.

Ο Αμερικανός αστρονόμος Κλάιντ Τόμπω (Clyde Tombaugh, γεν 1906 – 1997). ανακαλύπτει το νάνο, πλέον τώρα, πλανήτη Πλούτωνα.
Το έναυσμα για την ανακάλυψη του Πλούτωνα είναι παρόμοιο με εκείνο του Ποσειδώνα. Οι Αμερικανοί αστρονόμου Πέρσιβαλ Λόουελ (Percival Lowell, 1855 – 1916) και Γουίλιαμ Πίκερινγκ (William Pickering, 1858 – 1938), ακολουθώντας  τα πρότυπα των Άνταμς και Λεβεριέ υπολόγισαν, το 1905, τα στοιχεία της τροχιάς ενός νέου πλανήτη, ο οποίος θα μπορούσε να είναι το αίτιο των ανωμαλιών του Ουρανού και του Ποσειδώνα.
Όταν, το 1929, τελείωσε η κατασκευή του τηλεσκοπίου και με βάση τα στοιχεία που έδωσαν οι δυο παραπάνω καταξιωμένοι αστρονόμοι, ο νεαρός, τότε, αστρονόμος Κλάιντ Τόμπω, με υπομονή και επιμονή συνέκρινε ζεύγη φωτογραφικών πλακών (επιλεγμένων περιοχών του ουρανού), που είχαν ληφθεί με διαφορά αρκετών ημερών, και αναζήτησε είδωλα κινουμένων ουρανίων αντικειμένων. Η έρευνα είχε μεθοδευτεί κατά τέτοιον τρόπο, ώστε ανάμεσα στα εκατομμύρια αστρικών ειδώλων να βρεθεί εκείνο που αντιστοιχεί στο ζητούμενο πλανήτη. Κατάφερε, λοιπόν, την 21η Ιανουαρίου του 1930 να φωτογραφήσει έναν πολύ μικρό νέο πλανήτη, κοντά στον αστέρα δ – Διδύμων, μόλις 5ο μακρύτερα από την θεωρητικά προβλεπόμενη θέση του, τον οποίο ονόμασε Πλούτωνα. Τη σχετική ανακοίνωση την έκανε στις 18.2.1939.