20 Φεβρουαρίου 1962 : Εκτοξεύεται στο Διάστημα ο πρώτος Αμερικανός αστροναύτης Τζων Γκλεν.

Εκτοξεύεται στο Διάστημα ο πρώτος Αμερικανός αστροναύτης Τζων Γκλεν (John Glen, γεν. 1921), ηλικίας 40 ετών. Η εκτόξευση έγινε με τον πύραυλο «Άτλας» και πραγματοποίησε 3 περιφορές γύρω από τη Γη σε ύψος 159 έως 261 χλμ., με το θαλαμίσκο «Φιλία – 7» (“Friendship – 7”), παραμένοντας επί 4ώ. 55λ. 23δ. στο Διάστημα Ύστερα προσθαλασσώθηκε στον Ατλαντικό ωκεανό, κοντά στις Μπαχάμες.
Ο Τζων Γκλεν υπήρξε ο πρώτος Αμερικανός αστροναύτης που συμπλήρωσε πλήρη περιφορά γύρω από τη Γη, 10 μήνες αργότερα από το Σοβιετικό συνάδελφό του Γιούρι Γκαγκάριν.
Ο ίδιος αστροναύτης στις 29.10.1998, σε ηλικία 77 ετών επανέλαβε το εγχείρημά του ως επιβάτης του διαστημικού λεωφορείου «Ντισκάβερυ» στην αποστολή “STS – 95”. Μαζί του ήταν άλλοι 2 αστροναύτες. Η αποστολή διήρκεσε 8 ημέρες και 22 ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι αστροναύτες εκτόξευσαν ένα δορυφόρο, εξέτασαν την καλή λειτουργία του διαστημικού τηλεσκοπίου «Χαμπλ» και διεξήγαγαν διάφορα πειράματα. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην αντοχή του ηλικιωμένου οργανισμού του Γκλεν στις συνθήκες του διαστήματος.