4 Φεβρουαρίου 1906 : Γεννιέται ο Αμερικανός αστρονόμος Κλυντ Τόμπω.

Γεννιέται ο Αμερικανός αστρονόμος Κλάιντ Τόμπω (Clyde Tombaugh, γεν 1906 – 1997) που, στις 18.2.1930, ανακάλυψε το νάνο πλανήτη Πλούτωνα, με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου Λόουελ, ύστερα από σχετικές προβλέψεις άλλων αστρονόμων.
Ο Τόμπω ήταν ένας αγρότης – ερασιτέχνης αστρονόμος και κατασκεύασε μόνος του ένα τηλεσκόπιο 23ών εκατοστών, με το οποίο παρατήρησε και έκανε σχέδια του Δία και του Κρόνου. Τα σχέδια αυτά τα υπέβαλε στο αστεροσκοπείο του Lowell της Αριζόνας και εντυπωσίασαν τους αστρονόμους, οι οποίοι τον προσέλαβαν στο ερευνητικό πρόγραμμα. Έτσι, το 1930, ανακάλυψε τον Πλούτωνα. Ανακάλυψε επίσης 1807 μεταβλητά άστρα, 775 νέους αστεροειδείς και καταλογογράφησε 29.548 γαλαξίες. Δίδαξε αστρονομία στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και του Νέου Μεξικού. Ασχολήθηκε με τη μελέτη γαλαξιών και των επιφανειών των πλανητών. Έγραψε διάφορα βιβλία μεταξύ των οποίων: Έξω από το σκοτάδι και Ο πλανήτης Πλούτωνας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δυο περίπου μήνες πριν από την ανακάλυψη, ένας αστρονόμος του αστεροσκοπείου ειρωνευόταν τον Τόμπω για την προσπάθειά του να ανακαλύψει τον Πλούτωνα, λέγοντας: “Νεαρέ μου, φοβάμαι πως χάνεις άδικα το χρόνο σου. Αν υπήρχαν κι άλλοι πλανήτες θα είχαν ανακαλυφθεί εδώ και πολύν καιρό”.