7 Φεβρουαρίου 1977 : Εκτοξεύεται το Σοβιετικό διαστημόπλοιο «Σογιούζ – 24».

Εκτοξεύεται το Σοβιετικό διαστημόπλοιο «Σογιούζ – 24» (“Soyuz – 24») με πλήρωμα 2 κοσμοναύτες. Την επόμενη ημέρα συνδέθηκε με το διαστημικό σταθμό «Σαλιούτ – 5», που βρισκόταν σε τροχιά, από τις 22.6.1976.
Τα διαστημόπλοια «Σογιούζ» (“Soyuz” = «Ένωση»), ήταν ολόκληρη σειρά της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της Ρωσίας αργότερα, που εκτοξεύονταν με τους ομώνυμους πυραύλους και είναι σε κανονική χρήση ακόμη και σήμερα. Το καθένα είναι κατασκευασμένο για να χωράει 3 αστροναύτες και περιέχει δυο καμπίνες διαστάσεων 2Χ2Χ2 μ. περίπου. Μια για να μένουν οι αστροναύτες κατά την εκτόξευση και κατά την επιστροφή και άλλη μια, για το υπόλοιπο πρόγραμμα. Τα διαστημόπλοια αυτά περιφέρονταν σε ύψος 200 έως 300 χλμ. πάνω από την επιφάνεια της Γης. Έχουν βάρος 6,8 τόνους, μέγιστο μήκος 7,5 μ. μέγιστη διάμετρο 2,72 μ., πλάτος βραχιόνων με τις ηλιακές μπαταρίες 8,37 μ.
Το σκάφος «Σογιούζ», όπως και τα περισσότερα σοβιετικά, είναι παράδειγμα απλότητας και πρακτικότητας στη σχεδίαση, κάτι που του εξασφάλισε και τη μακροβιότητα και αξιοπιστία του.