21 Ιανουαρίου 1930 : Ανακαλύπτεται ο νάνος πλανήτης Πλούτωνας από τον νεαρό αστρονόμο Κλυντ Τόμπω.

Ανακαλύπτεται ο νάνος πλανήτης Πλούτωνας από τον νεαρό αστρονόμο Κλυντ Τόμπω (Clyde Tobeaugh, 1906 – 1997) του αστεροσκοπείου Lowell της Αριζόνας, κοντά στον δ – Διδύμων.
Το έναυσμα για την ανακάλυψη του Πλούτωνα είναι παρόμοιο με εκείνο του Ποσειδώνα. Οι Αμερικανοί αστρονόμου Πέρσιβαλ Λόουελ (Percival Lowell, 1855 – 1916) και Γουίλιαμ Πίκερινγκ (William Pickering, 1858 – 1938), ακολουθώντας  τα πρότυπα των Άνταμς και Λεβεριέ, που ανακάλυψαν τον Ποσειδώνα, υπολόγισαν, το 1905, τα στοιχεία της τροχιάς ενός νέου πλανήτη, ο οποίος θα μπορούσε να είναι το αίτιο των ανωμαλιών του Ουρανού και του Ποσειδώνα.
Στον Λόουελ, γενικά, αποδίδεται η επιτυχημένη πρόγνωση, γιατί, όχι μόνο τα στοιχεία της τροχιάς, που προέβλεψε, ήταν πολύ κοντά στα πραγματικά, αλλά και ξεκίνησε την προσπάθεια, που τελικά οδήγησε στην ανακάλυψη του Πλούτωνα από τους διαδόχους του στο αστεροσκοπείο Φλάγκσταφ ((Flagstaff) της Αριζόνας. Αν και το υπόμνημα του Λόουελ για Έναν πλανήτη πιο μακριά από τον Ποσειδώνα, δεν δημοσιεύθηκε πριν από το 1915 (ένα χρόνο πριν από το θάνατό του) και οι συνεργάτες του εκτέλεσαν πολλές έρευνες, ανάμεσα στο 1905 και το 1916 με πολλά τηλεσκόπια περιορισμένης δυνατότητας. Με βάση την εμπειρία που κέρδισαν από τις πρώτες αυτές έρευνες, κατασκευάστηκε ένα γρήγορο ευρυγώνιο τηλεσκόπιο, που σχεδιάστηκε ειδικά για την έρευνα και την ανακάλυψη ενός πλανήτη σε τροχιά πιο μακρινή από την τροχιά του Ποσειδώνα.
Όταν, το 1929, τελείωσε η κατασκευή του τηλεσκοπίου και με βάση τα στοιχεία που έδωσαν οι δυο παραπάνω καταξιωμένοι αστρονόμοι, ο νεαρός, τότε, αστρονόμος Κλυντ Τόμπω (Clyde Tobeaugh, 1906 – 1997) του αστεροσκοπείου της Αριζόνας, με υπομονή και επιμονή συνέκρινε ζεύγη φωτογραφικών πλακών (επιλεγμένων περιοχών του ουρανού), που είχαν ληφθεί με διαφορά αρκετών ημερών, και αναζήτησε είδωλα κινουμένων ουρανίων αντικειμένων. Η έρευνα είχε μεθοδευτεί κατά τέτοιον τρόπο, ώστε ανάμεσα στα εκατομμύρια αστρικών ειδώλων να βρεθεί εκείνο που αντιστοιχεί στο ζητούμενο πλανήτη. Κατάφερε, λοιπόν, να φωτογραφήσει έναν πολύ μικρό νέο πλανήτη, κοντά στον αστέρα δ – Διδύμων, μόλις 5ο μακρύτερα από την θεωρητικά προβλεπόμενη θέση του, τον οποίο ονόμασε Πλούτωνα.