12 Ιανουαρίου 1830 : Ιδρύεται στο Λονδίνο ένας οργανισμός, που στον επόμενο χρόνο μετονομάζεται σε «Βασιλική Αστρονομική Εταιρεία».

Ιδρύεται στο Λονδίνο ένας οργανισμός, που στον επόμενο χρόνο μετονομάζεται σε «Βασιλική Αστρονομική Εταιρεία» και την αποτελούν οι διάσημοι αστρονόμοι John Herschel, Charles Babbage, James South, καθώς και μερικοί άλλοι.
Ο Τζων Χέρσελ (John Herschel, 1792 – 1871) ήταν γιος του Γουίλιαμ Χέρσελ και εγκαταστάθηκε (1833), επί 4 έτη στο ακρωτήριο της Καλής Ελπίδος, από όπου κατέγραψε τους αστέρες του νοτίου ημισφαιρίου του ουρανού, προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο του πατέρα του. Όταν επέστρεψε στην Αγγλία, το 1838, είχε καταγράψει 68.948 αστέρες και είχε συντάξει λεπτομερείς καταλόγους των νεφελωμάτων και των διπλών αστέρων.
Ο ίδιος συνεργάστηκε στενά με τον Σάουθ (James South), ο οποίος είχε την ικανότητα να κατασκευάζει τα λεπτά όργανα, που ήταν καταλληλότερα για την εργασία αυτή. Χάρη στον κατάλογο που συνέταξαν μεταξύ των ετών 1821 και 1823 και δημοσίευσαν, το 1824, στο επιστημονικό περιοδικό Philosophical Transactions, τιμήθηκαν με το χρυσό μετάλλιο της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας και το 1825, με το βραβείο Λαλάντ της Γαλλικής Ακαδημίας των Επιστημών.