Ημερίδα, για μια εισαγωγή στην Αστρονομία

Ημερίδα, για μια εισαγωγή στην Αστρονομία

19 Φεβρουαρίου 2015

  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤ

Η «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Μακρινίτσας» σε συνεργασία με την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος οργανώνουν την ερχόμενη Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 και από ώρα 5 έως 9:30 μ.μ. στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειο» της Παραλίας, ημερίδα, για μια εισαγωγή στην Αστρονομία.

            Κατά την ημερίδα αυτή θα αναπτυχθούν τα θέματα:

  1. «Ένα συναρπαστικό ταξίδι στο ηλιακό μας σύστημα» από τον κ. Χρίστο Θ. Ξενάκη, επίτιμο σχολικό σύμβουλο φυσικών, αντιπρόεδρο της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος.
  2. «Περιήγηση στους σπουδαιότερους αστέρες και αστερισμούς του χειμερινού βολιώτικου ουρανού», από τον κ. Κωνσταντίνο Μουτσιάρα, μαθηματικό, επίτιμο αντιπρόεδρο της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος.
  3. «Ερασιτεχνικά τηλεσκόπια: Η λειτουργία, η χρήση και τα πλεονεκτήματά τους», από τον κ. Παναγιώτη Γερμάνη, μηχανικό λογισμικού Η/Υ, μέλους της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος και στελέχους του Παρατηρησιακού Τμήματος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος
  4. «Αστρονομία και Αστροφυσική στον 21ο αιώνα: Επιτεύγματα του παρόντος και βάσεις του Μέλλοντος», από τον κ. Μανώλη Κ. Γεωργούλη, αστροφυσικό – ερευνητή του Κέντρου Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών.

      Ενδιάμεσα θα υπάρξει διάλειμμα και στο τέλος θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

      Η ημερίδα είναι δωρεάν και δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στα τηλέφωνα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαγνησίας: 24.280 – 69.040 & 90.010.