Η Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος έρχεται στην Αθήνα

Η Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος έρχεται στην Αθήνα

24 Μαρτίου 2015

Eyropaikhe_Hekthese_Diasthematos_Athhena_node_full_image_2Η Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος (European Space Expo) “Ανακαλύψτε τα οφέλη των διαστημικών εφαρμογών στην καθημερινότητά σας” θα φιλοξενηθεί στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα μεταξύ 28 Μαρτίου έως 5 Απριλίου. Η έκθεση είναι ελεύθερη για όλους και προσφέρει συναρπαστικές πληροφορίες για το πώς οι διαστημικές δραστηριότητες και εφαρμογές επηρεάζουν άμεσα την καθημερινή μας ζωή, καθώς και για άλλες δραστηριότητες που αφορούν το διάστημα.

Η Αθήνα θα είναι η 24η στάση της έκθεσης την οποία έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα πάνω από 500.000 Ευρωπαίοι πολίτες σε όλη την Ευρώπη.

Μέσω των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων δορυφορικής πλοήγησης Galileo και EGNOS, και του προγράμματος γεωσκόπησης Copernicus, οι Ευρωπαίοι πολίτες θα επωφεληθούν από τις πολλές υπηρεσίες και εφαρμογές, οι οποίες αναμένεται να δημιουργήσουν παγκόσμιες ευκαιρίες στην παγκόσμια αγορά και να συμβάλουν στην υποστήριξη της δημιουργίας θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη.
Μετά από τη μεγάλη επιτυχία της σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις η έκθεση συνεχίζει το ταξίδι της σε όλη την Ευρώπη. Επόμενη στάση είναι η Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος. Χάρη στο πλούσιο και διαδραστικό οπτικοακουστικό υλικό, επισκέπτες όλων των ηλικιών μπορούν να δουν, να αγγίξουν και να βιώσουν το ευρύ φάσμα των τεχνολογιών και καινοτόμων υπηρεσιών που προσφέρονται από το διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.