Η τελετή βράβευσης των αριστούχων της Αστρονομίας

Η τελετή βράβευσης των αριστούχων της Αστρονομίας

12 Ιουλίου 2015

Camera IconΦωτογραφίες

Το περασμένο Σάββατο, 11η Ιουλίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο), η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του φετινού 20ού Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2015. Ανάμεσά τους ήταν και τρεις Βολιώτες, δυο μαθήτριες και ένας μαθητής. Πρόκειται για τους: Γερμάνη Βασιλική, του 1ου Λυκείου Βόλου, Νταϊλιάνη Αντώνιο του 8ου Λυκείου Βόλου και Κατσιαβριά Παρασκευή του 1ου Λυκείου Βόλου.

Τη βράβευση τίμησαν με την παρουσία τους, επέδωσαν τα βραβεία και απηύθυναν ανάλογο χαιρετισμό οι εξής επίσημοι: Ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Μαγνησίας κ. Απόστολος Γαλάτης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Σειραδάκης, ο επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Μελίδης, ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Λουκάς Ζαχείλας και άλλοι.

Βραβεύτηκαν 15 συνολικά μαθητές Λυκείου και 7 μαθητές Γυμνασίου, από όλα τα σχολεία της χώρας, οι οποίοι εκτός από τον τίτλο της βράβευσής του έλαβαν χρηματικά βραβεία και άλλα χρήσιμα δώρα και βιβλία αστρονομικής φύσεως.

Οι πέντε πρώτοι μαθητές του διαγωνισμού αυτού επελέγησαν, ύστερα από νέα εξέταση της 4ης φάσης «Πτολεμαίος» του διαγωνισμού, για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 9η Διεθνή Αστρονομική και Αστροφυσική Ολυμπιάδα της Ινδονησίας, ενώ οι δύο πρώτοι εξ αυτών θα μετάσχουν στη Διεθνή Αστροναυτική Εκπαίδευση της NASA στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα. Ήδη όλοι αυτοί οι μαθητές εκπαιδεύονται στα πλαίσια του 16ου Θερινού Σχολείου Αστρονομίας επί τρεις εβδομάδες σχεδόν, με μαθήματα που γίνονται πρωί, απόγευμα, βράδυ από αστρονόμους καθηγητές πανεπιστημίων, ερασιτέχνες αστρονόμους – Μέλη της Εταιρείας και άλλους έμπειρους καθηγητές.

Αρχηγοί των μαθητών της Ολυμπιάδας θα είναι οι καθηγητές Ιωάννης Σειραδάκης, του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και ο Λουκάς Ζαχείλας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ αρχηγός των δύο μαθητών της NASA θα είναι ο Δρ. Απόστολος Ξενάκης – Μέλος της Εταιρείας.

Μετά την τελετή βρ’αβευσης, ακολούθησε πλούσιος μπουφές στο προαύλιο, προσφορά του Δήμου Βόλου.