Νικόλαος Σπύρου :<br>«Σκοτεινή ενέργεια»

Νικόλαος Σπύρου :
«Σκοτεινή ενέργεια»

4 Οκτωβρίου 2015

pdf

Η πρώτη φετινή διάλεξη για τη σκοτεινή ενέργεια, ήταν μια ενημερωτική, διερευνητική, κριτική, άκρως αποκαλυπτική και εξαιρετικά διδακτική ματιά στην σύγχρονη Κοσμολογία, με έμφαση  στην θερμοδυναμική του Σύμπαντος και, ιδιαιτέρως, σε όσα  δεν γνωρίζομε για τις σημαντικές κοσμολογικές συνέπειές τους. Τη διάλεξη έκανε ο αφυπηρετήσας καθηγητής αστρονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Σπύρου.

Λίγα λόγια για τον ομιλητή

O κ. Σπύρου, υπήρξε καθηγητής της αστρονομίας και διευθυντής του Εργαστηρίου Αστρονομίας του ΑΠΘ για περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα. Διαθέτει δε ευρεία εμπειρία της πολυθεματικής ερευνητικής,  διδακτικής και κοινωνικής προσφοράς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,  τα δε ερευνητικά ενδιαφέροντά του εμπίπτουν, κυρίως, στις  θεματικές περιοχές της Αστροφυσικής, της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας του Einstein και της Κοσμολογίας.
Επί μία πενταετία (2005 – 2010),  από την σύνδεση της χώρας μας με τον Ευρωπαϊκό  Οργανισμό Διαστήματος, υπηρέτησε ως ο Εθνικός Εκπρόσωπος της χώρας μας σ’ αυτόν, με  αντικειμενικό σκοπό την εισαγωγή της χώρας μας και του ΑΠΘ στην διαστημική εποχή και στην διαστημική τεχνολογία.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του κ. Σπύρου εδώ.